Film om Dark Sky i Nationalpark Vadehavet
Dark Sky Nationalpark Vadehavet

Jeg er med i en film, omkring Dark Sky i Nationalpark Vadehavet. Heri fortæller jeg, om denne store oplevelse og hvordan du faktisk kan tage billeder af den. For mig er Vadehavet og mørke, en vild sammensætning som kan føre til store oplevelser. Og hvis du er heldig, kan du faktisk se mælkevejen uden brug af hjælpemidler. Det skyldes at der netop omkring Mandø Ebbevej og på Mandø ikke er ret meget lysforurening.

Nationalpark Vadehavet skriver

Mørke er nogle steder i verden et særsyn. Ved Vadehavet er der dog stadig mørke, og området omkring Mandø er et af de mørkeste steder i Danmark. På verdensplan certificeres mørke områder under betegnelsen “Dark Sky” og siden efteråret 2018 har Esbjerg Kommune, i samarbejde med blandt andet Nationalpark Vadehavet, Aarhus Universitet, Myrthuegård, Vadehavscentret, astronomientusiaster, Business Region Esbjerg og Mandø Fællesråd, arbejdet på at få Mandø på listen over “mørke områder”. Hør Lars Roed fortælle om hans fotos af stjernehimlen.

Se videoen her – eller læs mere om projektet her: https://nationalparkvadehavet.dk/udvikling-og-samarbejde/projekter/dark-sky/

Du kan også finde videoen på youtube her: https://www.youtube.com/watch?v=Cvhago62cpc

Skrevet af: Photosbyroed

03/03/2021

Se andre nyheder

Vadehavsbilleder i min shop

Viser 1–4 af 161 resultater

Din Indkøbskurv