Dark Sky Park Mandø projekt
Mælkevejen over Mandø Ebbevej i Vadehavet

Esbjerg Kommune, Nationalpark Vadehavet og Mandø Fællesråd arbejder sammen om at få Mandø certificeret som et Dark Sky Park og i den forbindelse har de valgt at bruge nogle af mine billeder af Mælkevejen og stjerner uden ved Mandø Ebbevej i Vadehavet.  

Esbjerg kommune skriver:

Verden over oplevers der flere og flere problemer med lysforurening, som har negative konsekvenser for både mennesker og dyr. Mandø, med sin unikke placering midt i Vadehavet, er en del af Verdens Naturarv og beskyttet fra det meste lysforurening. Men de to ting er ingen garanti for bevaring af mørke, da naturligt mørke kun garanteres, hvis man forpligter sig og kontinuert arbejder for dets beskyttelse. 

Med opbakning fra både lokale og nationale politikere, de lokale og en række offentlige og private aktører nationalt og internationalt gik projektet med at gøre Mandø til en Dark Sky Park i gang. Gennem projektet bliver der værnet om det dyrebare mørke og spredt viden om mørkets betydning og mulighederne for at se langt ud i universet, hvis man bare justerer sine lysvaner og behov en smule.

Mandøs placering, tæt på store byer, som Esbjerg og Ribe, giver hurtig og nem adgang for en masse mennesker og virksomheder, der kan lade sig inspirere til bedre brug af ressourcerne. Uanset, om det er mørk vinternat eller lys sommernat, så byder Mandø på en række specielle astronomiske fænomener, som er værd at opleve.

Se mere på https://www.esbjerg.dk/planer-projekter-og-trafik/byudviklingsprojekter/dark-sky-park-mandoe

Skrevet af: Photosbyroed

03/11/2020

Se andre nyheder

Vadehavsbilleder i min shop

Viser 1–4 af 161 resultater

Din Indkøbskurv